Kuka tahansa meistä voi yllättävän elämäntilanteen vuoksi ajautua hetkellisesti maksuvaikeuksiin. Jos näin käy, tärkeintä on ottaa heti yhteyttä vuokranantajaan, jotta maksamattomista vuokrista saadaan tehtyä maksusuunnitelma.

Jos joudut taloudellisiin vaikeuksiin etkä kykene maksamaan vuokraasi ajallaan, toimi seuraavasti:

Eräpäivän jälkeen on n. 14 päivää aikaa maksaa vuokra ilman muistutusmaksua. Tältä ajalta veloitamme vain viivästyskoron (laskutetaan erikseen puolivuosittain). Noin kahden viikon kuluttua eräpäivästä lähetämme maksumuistutuksen, jossa on perintäkulu 5 €. Mikäli vuokraa ei kyetä maksamaan maksumuistutuksen eräpäivänäkään, on otettava yhteys asuntotoimistoon ja laadittava maksusuunnitelma. Jos maksusuunnitelmasta ei sovita tai sitä ei noudateta, vuokra joudutaan siirtämään perintätoimiston perittäväksi.

Maksamattomien vuokrien takia vuokrasopimus voidaan purkaa vuokranantajan toimesta ilman irtisanomisaikaa ja tarvittaessa hakea häätöä. Tällaisiin toimenpiteisiin ryhdytään kuitenkin vain tilanteissa, joissa asukas tietoisesti laiminlyö vuokranmaksuvelvoitteensa eikä osoita omaa aktiivisuutta tilanteen korjaamiseksi.

Samat perintätoimet koskevat muitakin laskuja, kuten esim. korjaus tai siivous, jotka PSOAS lähettää.