Muistathan huolehtia myös lattian, ilmanvaihtoaukkojen ja ikkunoiden puhdistuksesta.

Lattia ja lattialistat

Pyyhkäise lattiapinnat viikoittain kostealla siivousliinalla. Yleispesuaine toimii, eikä lattia pinty niin helposti. Mikäli huoneistossasi on laminaattilattiat, vältä liiallista veden käyttöä. Myös lattialistat kannattaa pyyhkiä riittävän usein, jotta pöly ei pääse pinttymään niihin.

Ilmanvaihtoaukot

Tuloilmaventtiilien (yleensä ikkunan pielessä) ja poistoilmaventtiilien (yleensä keittiö, kylpyhuone/vaatehuone tai wc) puhdistus kuuluu asukkaalle. Puhdista aukko ulkopuolelta esimerkiksi veitsen ympärille kääräistyllä pyyhkeellä. Venttiilistä ei saa irrottaa mitään, vaan ainoastaan ulkopuolelta ja välistä pyyhkiminen riittää.

Ikkunat

Ikkunat pestään lämpimästä vedestä ja astianpesuaineesta tehdyllä laimealla liuoksella. Ikkunapinnat pestään runsaasti pesuliuosta käyttäen nukkaamattomalla ikkunanpesimellä tai mikrokuitupyyhkeellä. Pesuvesi kuivataan ikkunankuivaimella. Hyväkuntoinen kuivaimen kumiosa, kumiosan kuivaaminen vetojen välillä, oikea kuivaimen kulma ikkunapintaan nähden ja riittävä pesuliuoksen määrä ikkunapintaa kuivatessa takaavat kirkkaan ja puhtaan tuloksen.

Ikkunoita ei kannata pestä suorassa auringonpaahteessa. Ikkunanpesun yhteydessä kannattaa myös puhdistaa verhot ja sälekaihtimet sekä ikkunoiden puitteet.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.