Keittiö on kodin sydän, mutta myös ehkä kovimmalla käytöllä oleva huone. Siksi sen siisteydestä kannattaa huolehtia säännöllisellä siivouksella.

Liesi ja uuni

Puhdistukseen käy astianpesuaine. Varo naarmuttamasta emalipintoja. Liedentausta pitää puhdistaa viimeistään pois muutettaessa. Lieden takaosa on hyvä puhdistaa myös asumisaikana.

Liesikupu

Likainen suodatin tekee sisäilmasta tunkkaisen. Liesituulettimen rasvasuodatin kannattaa pestä lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella säännöllisesti, sillä se menee nopeasti tukkoon.

Jääkaappi

Sulata jääkaapin pakastelokero vähintään kerran kuussa, jos siinä ei ole automaattisulatusta. Pakastekaappi kannattaa sulattaa vähintään kerran vuodessa. Älä koskaan käytä terävää työkalua tai hiustenkuivaajaa pakasteen jään poistossa. Muista puhdistaa automaattisesti sulattavasta jääkaapista sulatusveden tyhjennysaukko (takaseinässä), jotta sulamisvesi ei valuisi jääkaappiin tai lattialle. Älä turhaan pidä kylmäkalusteen pikapakastusta päällä, koska se kuluttaa enemmän sähköä ja laitteen moottorin ennenaikaisesti loppuun.

Keittiön tasot ja pinnat

Vältä ylimääräisten tavaroiden kertymistä pöydille, sillä se vaikeuttaa pintojen siivoamista. Pyyhi pöytätasot aina heti ruokailun jälkeen. Myös kaapistot on syytä pyyhkiä säännöllisesti. Rasvatahrat saavat kyytiä, kun käytät puhdistamiseen esimerkiksi rasvanpoistajasuihketta tai talousspriitä. Pyyhi ovet puhdistusaineella kostutetulla mikrokuitupyyhkeellä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.