Onko opiskelupaikka Oulusta varmistunut? Onneksi olkoon! Syksyisin opiskelija-asuntoja haetaan runsaasti, joten kilpailu voi olla kovaa. Mieluisan asunnon löytämiseksi olemme keränneet hyviä vinkkejä juuri sinulle:

  1. Elo-syyskuussa hakijoita on kaikista eniten. Kevään ja kesän aikana valmistuvia opiskelijoita muuttaa sen sijaan pois opiskelija-asunnoista, joten valinnan varaa voi olla silloin paremmin. Kannattaa siis tarkkailla nettisivuiltamme vapautuvia asuntoja jo kesällä tai tarvittaessa olla yhteydessä asuntotoimistoomme tilanteesta!
  2. Oma rauhallinen yksiö koulun läheltä on monen tavoitteena, mutta valitettavasti hakijoita on monesti enemmän kuin yksiöitä on tarjota. Asuntohakua ei siis kannata rajata liikaa. Käy katsomassa miltä alueilta asuntojamme löytyy ja valkkaa hakemukseen myös vara-vaihtoehtoja.
  3. Kimppa-asuminen on hyvä ja edullinen vaihtoehto uudelle opiskelijalle. Soluasuntoja on muita asuntotyyppejä paremmin tarjolla. Jos sinulla on jo kämppäkaveri tiedossa, voitte hakea yhdessä perheasuntoa tai omia huoneita samasta soluasunnosta. Kokonaan vapaita soluasuntoja kannattaa kysellä hyvissä ajoin ennen syksyä! Voit myöhemmin hakea halutessasi siirtoa omaan asuntoon.
  4. Asunnoissamme on kuukauden irtisanomisaika. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedämme esim. elokuun vapautuvat asunnot kesäkuun loppuun mennessä.
  5. Ohituskaistamme kautta voit saada tietoa vapautuvista asunnoistamme ennen varsinaista tarjousta. Käy lukemassa lisää tästä.

Syksyisin kauempaa muuttavat aloittavat opiskelijat ovat etusijalla saamaan kauttamme asuntotarjouksia. Tämän vuoksi sisäisiä siirtoja ei tehdä elo-lokakuussa lainkaan.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.