PSOAS:illa on nostettu hintoja edellisen kerran vuonna 2014.

Yleinen kustannustaso ja erityisesti kiinteistöalan kustannustaso on hiljalleen noussut viime vuosien aikana. Alhainen korkotaso on mahdollistanut sen, ettei PSOAS ole nostanut hintoja viime vuosina kustannusten kasvusta huolimatta.

Korkotaso on kuitenkin lähtenyt jo hienoiseen nousuun. Yhdysvaltojen keskuspankki on nostanut ohjauskorkonsa jo 1,25 prosenttiin. Euroopan keskuspankilla ohjauskorko on vielä nollassa, mutta euroalue seuraa Yhdysvaltojen perässä pienellä viiveellä. Kiinteistöliiketoiminnasta korkotaso on yleensä yksi merkittävimpiä kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä ja valitettavasti korot ovat jo hienoisessa nousussa.

Esimerkkejä kustannusten noususta:

PSOAS panostaa vahvasti tulevaisuuteen.

Vuoden 2018 korjausbudjetti on suurempi kuin aiempina vuosina. Vuoden 2018 korjauksiin on varattu rahaa 27 % enemmän kuin vuoden 2017 budjetissa. Korjaukset tulevat vaikuttamaan positiivisesti asumisviihtyvyyteen. Järkevillä valaistus- ja lämmitysratkaisuilla pyrimme myös hidastamaan asumisen kulujen nousua.

Kandintien perusparannus jatkuu vuoden 2018 aikana. Mittavat korjaustoimenpiteet tuottavat Taidonkaarelle ja Kandintielle uutta vastaavat asumisolot tuleville vuosille.

Välkkylään rakennettava tornitalo on siirtymässä suunnitteluvaiheesta projektin toteutusvaiheeseen. Välkkylän Uno on suunniteltu opiskelija-asumisen helmeksi. Välkkyjen opiskelijoiden alueelle pyritäänkin rakentamaan talo, joka ajattelee itsekin mm. omaa energiankulutustaan. Kustannusmielessä tornitalo lienee PSOAS:in tämän vuosikymmenen merkittävin ponnistus.

OAMK:n siirtyminen Linnanmaalle aiheuttaa merkittävää painetta myös PSOAS:n asuntotuotannolle alueella. Vuoden 2018 aikana käynnistyy kansainvälisten opiskelijoiden tarpeisiin suunnattu korjausrakentamishanke.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.