Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti Visma Signin tarjoamalla allekirjoituspalvelulla.

Tuleva asukas saa hakuvaiheessa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen linkin, josta siirrytään allekirjoituspalveluun. Sähköinen allekirjoitus tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Samalla allekirjoitetaan myös asuntotarjouksen liitteenä toimitetut vuokrasopimuksen ehdot, joihin on hyvä tutustua etukäteen. Ehdot kannattaa säilyttää vuokrasopimuksen liitteenä, sillä niissä on sopimuksen sisällön kannalta tärkeää asiaa. Vakuusmaksun tulee olla maksettuna vuokrasopimuksen tekohetkellä. Muuten sopimusta ei voida tehdä, eikä avaimia luovuttaa. Tarvittaessa vuokrasopimuksen voi myös käydä allekirjoittamassa asuntotoimistossa osoitteessa Mannenkatu 6 A 90130 Oulu tai PSOAS Loungessa osoitteessa Paavo Havaksen tie 5 90570 Oulu.

Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi voimassaolevana, mutta mikäli asumisen kesto on tiedossa jo sopimusta tehtäessä, on myös määräaikainen sopimus mahdollinen. Vuokrasopimus alkaa aina kuukauden ensimmäinen päivä ja päättyy kuukauden viimeinen päivä.

Välivuokraus

Asukas voi halutessaan välivuokrata asuntonsa toiselle opiskelijalle korkeintaan vuoden ajaksi esimerkiksi vaihto-opiskelun, armeijan tai kesäloman vuoksi. Mikäli vuokrattava asunto on soluhuoneisto, tulee välivuokralaisen edustaa samaa sukupuolta kuin asunnon varsinaisen asukkaan (välivuokraaja). Välivuokrauksesta tulee tehdä vuokrasopimus ja toimittaa siitä jäljennös PSOASin asuntotoimistoon. Välivuokrasopimuksen löydät täältä:

Asunnon vaihto

Asukas voi halutessaan hakea siirtoa toiseen PSOASin kohteeseen. Siirtohakemus jätetään PSOASin nettisivujen kautta normaalin hakuprosessin mukaisesti.

Sisäisessä siirrossa ei noudateta normaalia kalenterikuukauden irtisanomisaikaa. Kun asukas on saanut siirtotarjouksen, voi hän irtisanoa olemassa olevan sopimuksena päättymään kuluvan kuukauden loppuun.

Siirron yhteydessä asunnon vakuusmaksu tarkistetaan. Mikäli uuden asunnon vakuusmaksu on suurempi kuin entisen, lähetetään tarjouksen yhteydessä erillinen lasku lisävakuuden maksamista varten. Soluissa vakuusmaksu on 250 euroa ja perheasunnoissa ja yksiöissä 400 euroa. Esimerkiksi solusta yksiöön siirtyessä tulee asukkaan maksaa 150 euron suuruinen lisävakuus.

Sisäisestä siirrosta peritään asukkaalta 50 € siirtomaksu. Siirtomaksulla katetaan siirron aiheuttaman työn kustannukset. Maksusta annetaan lasku uuden vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.