PSOASilla asukkaat voivat osallistua asukastoimikuntatoiminnan lisäksi myös muilla tavoilla. Järjestämme erilaisia kampanjoita, kilpailuja ja muita osallistavia tempauksia, joihin kaikki asukkaamme ovat erittäin tervetulleita mukaan.

Kuvakämppänjä

Vuosittain PSOAS järjestää sosiaalisessa mediassa kilpailun, jossa asukkaat saavat lähettää kuvia opiskelija-asunnoistaan ja äänestää suosikkikuviaan. Kuvakämppänjää on järjestetty eri teemoilla useampana vuonna.

Peruutuspaikkajako

Varaamattomat asunnot asetetaan peruutuspaikkajakoon, jossa niitä voi varata sähköisesti.

Varattavien asuntojen selailu avautuu nähtäville peruutuspaikkajakoa edeltävänä viimeisenä arkipäivänä klo 16. Tällöin hakijat voivat rauhassa tarkistaa vapaat asunnot ja päättää haettavan kohteen etukäteen. Todennäköisesti tietyt asunnot varataan nopealla aikataululla heti klo 8 avautuvan haun käynnistyttyä. Kirjautuminen järjestelmään onnistuu puoli tuntia ennen varsinaisen haun käynnistymistä.

Kun olet varannut jonkun asunnon sivuston kautta, käsittelee asuntotoimisto varauksesi ja lähettää sinulle tarjouksen siitä. Varaus on juridisesti sitova, kun vakuus on maksettu. Jokaiseen asuntoon otetaan ensisijaisen varaajan lisäksi 2 jonottajaa mahdollisten peruttujen varausten vuoksi.

Vahvistamme varaukset ensimmäisenä ehtineille saman päivän aikana. Varasijalle jääneisiin otamme yhteyttä, kun asuntojen ensisijaiset varaukset ovat varmistuneet.

Peruutuspaikkajaolla pyritään välttämään asuntojen tyhjäkäyttöä ja siksi se on suunnattu ensisijaisesti opiskelijoille, jotka eivät vielä asu PSOASilla. Myös PSOASin asukas voi vuokrata asunnon peruutuspaikkana, mutta joutuu tällöin maksamaan kuukauden ajalta vuokraa kahdesta asunnosta.