Vuosi 2015 lähenee loppuaan ja vajaan viikon kuluttua vietetään jo joulua. Ennen sitä ehditään vielä luoda katsaus PSOASin talouteen ja tulevan vuoden vuokriin.

Viimeisten vuosien aikana olemme pyrkineet panostamaan voimakkaasti energian ja veden kulutuksen hallintaan. Lähes kaikki PSOASin kohteet on saatu kytkettyä kiinteistöautomaation piiriin ja sitä kautta on löydetty keinoja vähentää energiankulutusta asumismukavuudesta tinkimättä. Vesikalusteita on uusittu runsaasti ja sitä kautta veden kulutusta pystytty pienentämään jopa neljänneksellä takavuosien tasosta. Luonnollisesti myös vallitseva alhainen korkotaso ja asuntojen hyvä käyttöaste helpottavat säätiön taloudenhoitoa. Mitä harvemmin asuntoja jää tyhjilleen, sitä paremmin toiminnan kulut pystytään kattamaan. Koska päättyvä vuosi ei myöskään ole tuonut yllätyksiä kulupuolella, on toiminnassa pystytty noudattamaan tarkasti talousarviota.

Näissä olosuhteissa vuoden 2016 talousarvio on ollut mahdollista laatia nykyisen vuokratason pohjalta. Kaikkien säätiön omistuksessa olevien kiinteistöjen vuokrat säilyvät siis ennallaan myös 1.3.2016 tapahtuvan vuokrantarkistuksen jälkeen.

Vuokralla asuminen on yhteispeliä vuokranantajan ja vuokraisten välillä. Kiitämme teitä, asukkaitamme, kuluneesta vuodesta ja siitä, että olitte mukana mahdollistamassa hyvää onnistumista sen aikana. Samalla haluamme toivottaa oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta!

Teksti: Jari Simonen


Ajankohtaista