PSOAS Bikes -yhteiskäyttöpyörät otetaan käyttöön vaihto-opiskelijoille toukokuussa. Palvelua on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös muille asukkaille.

Yhteiskäyttöpyörät halutaan tarjota käyttöön ensin nimenomaan vaihto-opiskelijoille, joilla ei todennäköisesti ole omaa pyörää mukanaan tullessaan suorittamaan opintojaan Ouluun. PSOAS Bikes -pyörien kautta vaihtarit saavat nauttia pyöräilykaupunki Oulun ylistetystä pyörätieverkostosta sekä kulkea päästöttömästi ja näppärästi paikasta toiseen.

PSOAS Bikes -yhteiskäyttöpyörät otetaan käyttöön OmaPSOASin kautta. Pääsy pyöräilykatokseen onnistuu omalla kotiavaimella, johon asuntotoimistosta lisätään käyttöoikeudet. Jotta pyörää voi käyttää turvallisesti, käyttäjän on hankittava oma lukko, jolla pyörä lukitaan aina, kun se on pysäköitynä katoksen ulkopuolella. PSOAS suosittelee myös oman pyöräilykypärän ja ajovalon hankkimista turvallisen pyöräilyn varmistamiseksi.

PSOAS on aiemmin lanseerannut muun muassa PSOAS Car -yhteiskäyttöautot. Yhteiskäyttöpyörät täydentävät PSOASin asukkaille tarjottavien, kulkemista helpottavien lisäpalveluiden valikoimaa mukavasti. Yhteiskäyttöpyörät ovat PSOASilta myös satsaus ekologisuuteen. Yhteiskäyttöön tulevat polkupyörät ovat pois muuttaneiden asukkaiden hylkäämiä pyöriä, jotka on kunnostettu yhteistyökumppani Cykkelin kanssa.

Lue, miten otat PSOAS Biken käyttöösi:
psoas.fi/asumisopas/psoas-bikes-kayttoonotto/