Mikäli tykkäsit lehdestämme, jutuista tai muuten vaan tuli hyvä fiilis, kerro muillekin!

PSOAS, miksi hinnankorotus×

Antti Tumelius

Hinnankorotus 2018 – Miksi hinnat nousevat?

PSOAS:illa on nostettu hintoja edellisen kerran vuonna 2014.

Yleinen kustannustaso ja erityisesti kiinteistöalan kustannustaso on hiljalleen noussut viime vuosien aikana. Alhainen korkotaso on mahdollistanut sen, ettei PSOAS ole nostanut hintoja viime vuosina kustannusten kasvusta huolimatta.

Korkotaso on kuitenkin lähtenyt jo hienoiseen nousuun. Yhdysvaltojen keskuspankki on nostanut ohjauskorkonsa jo 1,25 prosenttiin. Euroopan keskuspankilla ohjauskorko on vielä nollassa, mutta euroalue seuraa Yhdysvaltojen perässä pienellä viiveellä. Kiinteistöliiketoiminnasta korkotaso on yleensä yksi merkittävimpiä kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä ja valitettavasti korot ovat jo hienoisessa nousussa.

 

Esimerkkejä kustannusten noususta:

  • Siirtohinnoittelun kustannukset tulevat nousemaan nopeammin kuin inflaatio ainakin vuoteen 2019 saakka. Sähkön siirtohinta nousee +9,9 % vuodelle 2018.
  • Suomen vesilaitosyhdistyksen mukaan vesihuoltomaksut ovat nousseet 54 % vuodesta 2007.
  • Fiksulla asumisella voimme kaikki omalta osaltamme vaikuttaa kustannuksiin ja näin ollen myös vuokratasoon pidemmällä tähtäimellä.

PSOAS panostaa vahvasti tulevaisuuteen.

Vuoden 2018 korjausbudjetti on suurempi kuin aiempina vuosina. Vuoden 2018 korjauksiin on varattu rahaa 27 % enemmän kuin vuoden 2017 budjetissa. Korjaukset tulevat vaikuttamaan positiivisesti asumisviihtyvyyteen. Järkevillä valaistus- ja lämmitysratkaisuilla pyrimme myös hidastamaan asumisen kulujen nousua.

Kandintien perusparannus jatkuu vuoden 2018 aikana. Mittavat korjaustoimenpiteet tuottavat Taidonkaarelle ja Kandintielle uutta vastaavat asumisolot tuleville vuosille.

Välkkylään rakennettava tornitalo on siirtymässä suunnitteluvaiheesta projektin toteutusvaiheeseen. Välkkylän Uno on suunniteltu opiskelija-asumisen helmeksi. Välkkyjen opiskelijoiden alueelle pyritäänkin rakentamaan talo, joka ajattelee itsekin mm. omaa energiankulutustaan. Kustannusmielessä tornitalo lienee PSOAS:in tämän vuosikymmenen merkittävin ponnistus.

OAMK:n siirtyminen Linnanmaalle aiheuttaa merkittävää painetta myös PSOAS:n asuntotuotannolle alueella. Vuoden 2018 aikana käynnistyy kansainvälisten opiskelijoiden tarpeisiin suunnattu korjausrakentamishanke.

PSOAS – Mannenkatu 6 A – 90130 Oulu – Puh. (08) 3173 110 – Fax (08) 332 170

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Lopeta käyttäjätilisi?

Käyttäjätilisi lopetetaan ja kaikki tietosi poistetaan peruuttamattomasti. Oletko aivan varma?