Vahingoilta ei voi aina välttyä. Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko. Kotivakuutus suojaa lompakkoasi myös silloin, jos olet aiheuttanut vahinkoa ulkopuoliselle tai tarvitset lakimiesapua. Irtaimiston vakuutus korvaa esimerkiksi huonekalut, kodinkoneet, läppärin, puhelimen, vaatteet ja monet harrastusvälineet. Siihen sisältyvät myös asunnon pintamateriaalit ja kaapistot.

LähiTapiola Pohjoiselta saat alle 27-vuotiaana -30 % alennusta koti-irtaimiston vakuutusmaksusta sekä pienemmän omavastuun. LähiTapiolan kotivakuutus kerryttää myös S-ryhmän Bonusta. Lue lisää ja osta verkosta: www.lahitapiola.fi/kotivakuutus.

Vakuutuksen laajuudesta riippuu, mitä kaikkea korvataan vahingon sattuessa. Esimerkiksi laaja kotivakuutus tarjoaa kattavan turvan omaisuudelle. Jos kotivakuutuksesi on mallia Laaja tai Loisto, se sisältää myös matkatavaravakuutuksen. Varastetusta omaisuudesta kannattaa kuitenkin aina tehdä rikosilmoitus – olitpa sitten missä päin maailmaa hyvänsä.

LähiTapiola Pohjoisen korvausjohtaja Heikki Pesonen neuvoo pitämään maalaisjärjen päässä arjessa. Pesosen mukaan pesukonetta ei kannata jättää yksin pyörimään eikä kynttilää palamaan, kun poistuu kotoa. Tulipalo voi leimahtaa nopeasti, ja ensiminuutit ovat tärkeitä vahingon rajaamisessa.

Tapaturman sattuessa esimerkiksi tilanteen kuvaamisesta on hyötyä. Näin vahingon selvittäminen, korjaaminen ja korvaaminen sujuvat nopeammin. LähiTapiolalla on laaja verkosto yhteistyökumppaneita, joilta saa asiantuntevia neuvoja ja apua kaikissa tilanteissa, esimerkiksi vesivahinkojen kuivatukseen tai laitteiden korjaukseen.