Kun puhelin tai läppäri hajoaa, pyörä viedään pihasta tai pesukone vuotaa vedet lattialle, kotivakuutuksesta on apua. 

Suurimmalla osalla suomalaisista on kotivakuutus, ja syystä. Silloin et jää tyhjän päälle, vaikka asunnossasi sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko. Lisäksi vakuutus suojaa talouttasi, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai tarvitset lakimiesapua.

Vuokralaiselle kotivakuutus antaa mielenrauhaa niin vuokralaiselle kuin asunnon omistajalle, sillä kotivakuutus korvaa asunnon irtaimiston eli esimerkiksi huonekalut, kodinkoneet, läppärin, puhelimen, vaatteet ja monet harrastusvälineet. Siihen sisältyvät myös asunnon pintamateriaalit ja kaapistot. Vakuutuksen laajuudesta riippuu, mitä kaikkea korvataan vahingon sattuessa. Esimerkiksi laaja kotivakuutus tarjoaa perus- tai suppeaa kotivakuutusta paremman turvan omaisuudellesi. Jos kotivakuutus on mallia Laaja tai Loisto, voi sisältää se myös matkatavaravakuutuksen. Varastetusta tavarasta kannattaa silti aina tehdä rikosilmoitus – olitpa sitten missä päin maailmaa hyvänsä.

Vakuutus, joka ei vie vararikkoon

Opiskelija saa vuokra-asuntoonsa kotivakuutuksen usein opiskelijaystävälliseen hintaan. Vakuutuksen ostaminen onnistuu usein muutamissa minuuteissa verkosta. Kesän ajan 28.6.-30.9.2021 saat LähiTapiolan kotivakuutuksesi maksuista -30%, kun ostat kotivakuutuksen verkosta.

Sattuiko vahinko?

Vahinko ei tule kello kaulassa, eikä niiltä aina voi varovaisuudellakaan välttyä. Vakuutetusta omaisuudesta voi kuitenkin saada korvauksen jopa saman päivän aikana. Tärkeää on perehtyä jo ennen vahingon sattumista omaan vakuutusturvaan ja päivittää sitä aina elämäntilanteen ja kodin muuttuessa.

LähiTapiola Pohjoisen korvausjohtaja Ilkka Herva neuvoo pitämään maalaisjärjen päässä arjessa: pesukonetta ei kannata jättää yksin pyörimään eikä kynttilää palamaan, kun poistuu kotoa. Tulipalo voi leimahtaa nopeasti, ja ensiminuutit ovat tärkeitä vahingon minimoimisessa. Löytyyhän kotoa myös palovaroitin?


Jos vahinko kuitenkin tapahtuu

Esimerkiksi kamerasta on hyötyä: isommat vahingot kannattaa kuvata. Näin vahingon selvittäminen, korjaaminen ja korvaaminen sujuvat nopeammin. LähiTapiolan kautta saat neuvoja ja apua kaikkiin tilanteisiin, oli kyse sitten vesivahinkojen kuivatuksesta tai laitteiden korjauksesta

   
Entistä opiskelijaystävällisempi hinta! Nyt saat 30.9.2021 asti verkosta ostetusta kodin irtaimistovakuutuksesta -30% ensimmäiseksi vuodeksi. Valitse ja osta sinulle sopivin kotivakuutus.

 Saat uudesta kotivakuutuksestasi myös S-ryhmän Bonusta.

Kodin irtaimistovakuutuksen alennus voimassa 28.6.-30.9.2021 verkosta. Palvelun tarjoaa LähiTapiola Pohjoinen.


PSOAS tarjoaa vuokra-asuntoja oululaisille opiskelijoille

Tutustu asuntoihin ja asuinalueisiin ja tee hakemus! PSOASin valikoimasta löytyy niin soluja, yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

Tutustu tarkemmin millaista opiskelijaelämä PSOASilla on ja perehdy tarkemmin asumiseen, hakemiseen ja muuttamiseen liittyviin asioihin.