Aloitamme PSOASilla yhteiskäyttöautokokeilun oululaisen CarDen Oy:n kanssa. PSOASin asukkaille ja lähistöllä asuville tuodaan tarjolle PSOAS Car -yhteiskäyttöautot, joita käytetään mobiilisovelluksen avulla.

”Haluamme tarjota palveluita, joista on asukkaillemme hyötyä. Asukkaillamme on kaikilla sama elämänvaihe ja haluamme löytää ne palvelut, jotka sopivat heille. Tämä on yksi niistä”, selittää PSOASin palvelupäällikkö Jari Simonen.

Yhteistyökumppaniksi valikoitui oululainen, valtakunnallisesti toimiva CarDen, joka on aloittanut toimintansa viime vuoden puolella. CarDen tarjoaa yhteiskäyttöautoja Oulussa myös muille, kuin PSOASin asukkaille.

”Meillä on PSOASin kanssa sama arvomaailma, jossa tärkeitä asioita ovat yhteisöllisyys, ekologisuus ja edullisuus. Opiskelijoiden ei ole välttämättä järkevää omistaa omaa autoa, mutta tarvetta tällaiselle palvelulle on. He ovat myös tottuneita käyttämään palveluita puhelimella”, CarDenin markkinointi- ja myyntijohtaja Aleksi Savela kertoo.

Helppo käyttää ja ekologinen

PSOAS Caria käytetään pelkästään älypuhelimella: auto varataan, ovet avataan ja lukitaan ja ajot maksetaan sovelluksen kautta. CarDen huolehtii auton huollot, katsastukset, vakuutukset, verot, renkaat ja jopa polttoaineen. PSOAS Carille on asuintalon pihalla tai sen lähistöllä oma, merkattu parkkipaikka. Auton käyttäjäksi voi liittyä netin kautta osoitteessa carden.fi/psoas, tai jos lähialueella ei vielä omaa autoa ole, CarDen toimittaa sellaisen. PSOAS Car ei ole pelkästään palvelu helpottamaan arkea, se on myös ekologinen valinta.

”Yhdellä yhteiskäyttöautolla voidaan korvata parhaimmillaan kymmenen yksityisautoa. Samalla uudistamme autokantaa ja vähennämme parkkipaikkojen tarvetta. Seuraamme tiiviisti automarkkinoita ja PSOAS Cariksi valitaan aina paras vaihtoehto, joka on mahdollisimman ekologinen, edullinen ja toimiva”, Savela sanoo.

Toivomme, että kokeilu muuttuisi pysyväksi käytännöksi ja asukkaat ottaisivat palvelun vakituiseen käyttöön.

”Ajattelisin, että jos on vähänkään auton tarvetta, tämä on hyvä tapa tehdä se järkevästi. Kiinteät kulut ovat kohtuulliset ja käyttäjäksi pääsee kevyellä panostuksella. PSOAS Carin käyttäjät eivät häviä mitään”, PSOASin Jari Simonen painottaa.Lue lisää ja liity käyttäjäksi: carden.fi/psoas

Lue lisää ja liity käyttäjäksi: https://carden.fi/psoas/