PSOAS Bikes -yhteiskäyttöpyörät otetaan käyttöön OmaPSOASin kautta. Palvelu on alkuvaiheessa suunnattu vain Oulussa asuville vaihto-opiskelijoille, mutta myöhemmin ne otetaan käyttöön myös muille PSOASin asukkaille.

Pyörien käyttäjälle lisätään omaan iLOQ-älyavaimeen PSOAS Bikes -pyöräkatoksen käyttöoikeus. Käyttäjä ottaa palvelun ensin käyttöön OmaPSOASissa ja kun asuntotoimisto on lisännyt avaimeen kulkuoikeuden, käyttäjä päivittää sen oman talon päivityspisteellä. Katoksen käyttöä seurataan älylukon kautta ja katoksessa on myös kameravalvonta. Jokaisella pyörällä on oma sarjanumero ja niitä säilytetään sarjanumeroa vastaavassa telineessä. 

Näin otat PSOAS Bike -pyörän käyttöön:

  1. Mene osoitteeseen www.omapsoas.fi ja kirjaudu sisään palveluun.
  2. Valitse palvelussa, että haluat ottaa pyörän käyttöön ja hyväksy käyttäjäehdot. Tämä tapahtuu Lomakkeet-osiossa.
  3. Saat sähköpostiisi hyväksymäsi ehdot luettavaksi.
  4. PSOASin asuntotoimisto lisää sinulle kulkuoikeuden pyöräkatokseen, joka on lähimpänä taloasi. Lähetämme sinulle kuittauksen, kun kulkuoikeus on mahdollista päivittää.
  5. Käy päivittämässä avaimeesi kulkuoikeus talosi avainpäivityspisteessä.
  6. Avaa pyöräkatoksen ovi avaimellasi. Lukossa on kulunvalvonta ja sillä, sekä kameravalvonnalla seuraamme pyörien käyttöä.
  7. Valitse polkupyörä. Käyttäjä hankkii itse pyörään lukon. Lukitse pyörä hankkimallasi lukolla, kun pysäköit sen muualla, kuin PSOAS Bikes -katoksessa. Katokseen pyörä tulee jättää lukitsemattomana.
  8. Palauta pyörä samaan telineeseen mistä sen otitkin. Tunnistat sen pyörän sarjanumeron perusteella.

PSOAS käyttäjäehdot