PSOASin asuntoja voi hakea kuka tahansa Oulussa opiskeleva. Voit jättää hakemuksesi näillä Internet-sivuilla.

Opiskelija-asuntoa on haettava hakulomakkeella. Voit täyttää asuntohakemuksen joko netissä tai asuntotoimistossa. Hakemus on voimassa 60 päivää ja hakijan on huolehdittava hakemuksen uusimisesta. Uusiminen käy kätevimmin joko sähköpostitse tai puhelimitse asuntotoimiston avulla. Yleensä asuntoja valitettavasti joutuu jonottamaan ja jonotustietoja ei voi saada. Otamme heti yhteyttä sinuun, kun asunto tulee kohdalle.

Ketkä voivat hakea opiskelija-asuntoa?

PSOASin asuntoja voivat hakea kaikkien Oulussa toimivien peruskoulun jälkeisten oppilaitosten opiskelijat; korkeakoulujen, keskiasteen opistojen ja oppilaitosten, lukioiden sekä ammatillisten oppilaitosten tai niihin rinnastettavien oppilaitosten opiskelijat. Lue myös asukasvalinnan kriteerit.

Liitteet

Opiskelutodistus täytyy esittää viimeistään silloin, kun vuokrasopimus allekirjoitetaan.

Vakuusmaksu

Vakuusmaksu on maksettava ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Maksu on asukkaan takuu siitä, että hän huolehtii velvollisuuksistaan ja hoitaa asuntoaan hyvin. Maksun suuruus on kimppa-asunnoissa 250€/asukas ja muissa asunnoissa 400€.

Vuokrasopimuksen päätyttyä vuokranantaja voi periä vakuusmaksusta esimerkiksi asukkaan aiheuttamien vaurioiden tai ylimääräisen siivouksen aiheuttamat kulut. Mikäli asunto on kunnossa ja kaikki velvoitteet hoidettu, vakuusmaksu palautetaan asukkaan ilmoittamalle pankkitilille kuukauden sisällä vuokrasopimuksen päättymisestä.