Sisäänmuuttopäivä on yleensä kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Muulloinkin voi tietysti muuttaa, mutta vuokrasopimus alkaa yleensä kuun 1. päivä ja vuokra peritään aina vuokrasopimuksen alkamispäivästä lukien.

Avaimia huoneistoon luovutetaan toimiston aukioloaikana. Mikäli et pääse hakemaan avaimia aukioloaikana, voit ottaa yhteyttä asuntotoimistoon sopiaksesi poikkeavasta järjestelystä. Jos haluat ottaa avaimet vastaan suoraan edelliseltä asukkaalta, täyttäkää lomakepankista löytyvä avainten ja huoneiston luovutussopimus ja toimittakaa se asuntotoimistoon.

Muutettuasi tarkasta asunto ja sen laitteiden kunto huolellisesti. Täytä sähköinen huoneistokortti PSOASin nettisivuilla huolellisesti 4 päivän kuluessa muutosta. Huoneistokortin tietoja verrataan asunnon kuntoon lopputarkastuksessa.

Soluasuntoon muutettaessa tulee yhdessä solun muiden asukkaiden kanssa sopia solun ”pelisäännöt”, jotta yhteiset tilat pysyvät kunnossa ja siisteinä. Koska soluasunto on kaikkien osapuolten koti, otathan huomioon myös muiden asukkaiden toiveet.

Laitathan huonekalujen jalkojen alle huopa- tai muovipaloja. Ne suojaavat lattiaa tummilta petsijäljiltä. Petsijäljet voivat aiheuttaa lattiamattojen uusimisen, koska lattiaan imeytynyttä petsiä ei saada poistettua. Tämän takia mahdollisesta uusimisesta aiheutuvat kulut maksaa vuokralainen. Myös rullilla varustetut tuolit voivat helposti aiheuttaa maton rikkoutumisen ja siksi niiden käytössä kannattaa olla varovainen.